Fundația ADEPT Transilvania a câștigat premiul întâi la secțiunea ‘Comunicare către beneficiari’ cu proiectul ‘Rețeaua de informare pentru fermieri în Transilvania’, obținând majoritatea voturilor publicului în competiția organizată de Directoratul General pentru Agricultură a Comisiei Europene (DG Agri), ‘Best CAP communication award’.
ADEPT, în cadrul proiectului ‘Reţeaua de informare pentru fermieri în Transilvania’ finanțat cu fonduri de la guvernul Norvegiei, și co-finanțat de Orange România printr-un parteneriat de responsibiliate socială, a derulat mai multe activități în situl Natura 2000 Sighişoara-Târnava Mare. ADEPT a organizat întruniri cu fermierii pentru facilitarea absorbției fondurilor europene (numărul fermierilor beneficiari de plăți de agro-mediu din zonă este de 7 ori mai mare decât media în alte zone similare); a realizat activități pentru îmbunătățirea calității laptelui (veniturile obţinute din vânzarea laptelui au crescut în Târnava Mare); și a organizat târguri în zone urbane, promovând produsele tradiționale și locale ale micilor producători.
Politica Agricolă Comună, conform celor spuse de comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, reprezintă ’legătura dintre populația urbană în continuă creștere și sectorul agricol, organizat din ce în ce mai strategic’.
Dintre cele 118 proiecte europene propuse jurizării, au fost selectate 12 pentru faza finală a concursului. Proiectele au fost prezentate publicului, format din oficialități ale Comisiei Europene, reprezentanți ai presei din Europa, asociații de fermieri, ONG-uri etc.
La categoria ‚Comunicare către beneficiari’ Fundația ADEPT Transilvania a obținut cele mai multe voturi. Locurile 2 și 3 au fost ocupate de către proiecte din Olanda și Spania.
Juriul a apreciat proiectul Fundației ADEPT ca fiind: ”O campanie care te inspiră, bazată pe analiza și înțelegerea profundă a nevoilor fermierilor mici din Transilvania. Cel mai bun exemplu de bune practici, la nivel european”.
Acest premiu reprezintă și o recunoaștere a importanței activităților de dezvoltare rurală și conservare a biodiversității ale Fundației ADEPT, pe care le desfășoară în zona Sighișoara – Târnava Mare de 7 ani.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.