A fost finalizat montajul tablierului metalic la podul la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră. Tronsonul central montat are 17,2 metri şi 95 tone, montajul acestuia, de pe apă, realizându-se cu macaraua GSP Neptun cu o capacitate de 1.800 tone. După montajul tronsonului central, se va executa atât placa de suprabetonare şi calea pe pod, cât şi reglajele fine ale eforturilor în hobane şi probele tehnologice în vederea intrării în exploatare a podului hobanat. Proiectul “Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa” constă în realizarea mai multor obiecte, respectiv: – podul hobanat peste Canalul Dunăre – Marea Neagră la km 0+540, având o lungime totală de 360 m, din care 200 m are deschiderea centrală şi alte două deschideri marginale de câte 80 m; – viaducte de acces la pod; – un viaduct pe malul stâng cu o lungime de 281,15 m (spre Constanţa), cu 8 deschideri; – un viaduct pe malul drept cu o lungime de 262,42 m (spre Agigea), cu 8 deschideri; – un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată; – lucrări de drumuri de acces spre zona de nord şi de sud a Portului Constanţa, inclusiv racordul cu varianta ocolitoare a municipiului Constanţa (A4), cu o lungime totală de 1.700 m; – lucrări de construcţii civile şi anume două clădiri pentru asigurarea controlului accesului în port; – parcări în zonele de acces la noile porţi de acces, 7 şi 10 bis; – lucrări hidrotehnice şi de consolidări.
Termenul de finalizare a lucrărilor la întregul proiect: „Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa”, constituit din pod, viaducte, drumuri, clădiri de acces, parcări, lucrări hidrotehnice şi de consolidări, este 31.10.2014. Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră are o structură de tip hobanat şi va fi cel mai mare pod de acest gen din România. Acesta va avea o lungime totală de 360 metri, o deschidere centrală de 200 metri, iar lăţimea podului va fi de 17,4 metri, permiţănd circulaţia pe 4 benzi. Înălţimea liberă sub tablierul podului în axul Canalului Dunăre – Marea Neagră va fi de 18,4 metri. Pilonii de pe maluri care sustin tablierul podului prin fascicule de hobane au o înălţime de 66 metri deasupra nivelului mării.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial în Transporturi (POS-T 2007 – 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene şi de la bugetul statului.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.