Astăzi, 14 decembrie 2022, la Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I” Filiala Constanța, Inspectoratul Şcolar Județean Constanța, prin Inspector Şcolar pentru Educație Timpurie prof. Irinela Nicolae, a organizat la nivelului județului Constanța lansarea Programului Educațional Național de Educație Pentru Valori – “Joc, respect și bucurie”.
La eveniment au participat: prof. Sorin Mihai – Inspector Școlar General, prof. Loredana Manolache – Inspector Școlar General Adjunct, prof. Irinela Nicolae – Inspector Şcolar pentru Educație Timpurie, prof. Veronica Neguțu – Inspector școlar pentru învățământ special, Costin Scurtu – Director Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I” Constanța, directori și cadre didactice din învățământ preșcolar și antepreșcolar, părinți și preșcolari.
“Astăzi am participat cu mare bucurie Ia lansarea oficială a Programului Educațional Național de Educație pentru Valori „Joc, Respect și Bucurie” la nivelul județului Constanța, ce a avut loc la Muzeul Militar Național Regele Ferdinand”. Este un proiect pe care îl așteptam de foartă multă vreme, el a căpătat această notă oficială , a devenit un proiect național și din primul moment când am auzit de el, de la dna Viorica Preda, m-am bucurat pentru că acest proiect se așează pe tot ce noi facem la grădiniță, nu este nimic străin, nu este nimic nou, ci doar se îmbracă într-un mod frumos”, a spus dna Lorenada Manolache – Inspector Școlar General Adjunct.
„Județul Constanța este unul foarte important pe harta ‚țării, cu o istorie atât de diversă și atât de interesantă încât trebuie să ne facem datoria să le aducem aminte ce înseamnă înaintașii noștri, ce înseamnă viitorul și ce înseamnă să trăim într-o lume demnă , frumoasă, cu valori importante pe care să le așezăm așa cum este firesc într-un Curriculum național , minunat, flexibil și coerent pe care noi lucrăm la ora actuală”, a spus dna Irinela Nicolae – Inspector Şcolar pentru Educație Timpurie.
“Mă bucur să mă aflu alături de dumneavoastră în acest moment de debut pentru programul Educațional. Sunt imresionat de numărul mare de participanți, dar știam ca va fi așa pentru că știu că tot ceea ce se face în învățământul preșcolar și antepreșcolar se face cu simț de răspundere în județul Constanța, sunt oameni serioși și oameni care fac lucrurile cum trebuie făcute”, a spus Sorin Mihai – Inspector Școlar General .
17000 de copii din creșele și grădinițele constănțene și peste 1000 de adulți vor participa la acest proiect.
Proiectul reprezintă un demers necesar, adecvat la schimbările profunde din societatea românească și din lume, răspuns la una dintre măsurile previzionate de Ministerul Educației privind creșterea calității serviciilor din educația timpurie, respectiv centrarea unei părți a curriculumului național pe dezvoltarea de valori în rândul copiilor.
Grupul țintă al programului îl reprezintă 17.000 de copii cu vârste între 2 și 3 ani, 1100 de cadre didactice din creșele și grădinițele județului Constanta, părinții copiilor implicați în program, precum și adulții care au legătură cu copiii din unitățile de educație timpurie.
Astfel, până în anul 2030 se vor derula acțiuni și demersuri cu accent pe dezvoltarea de valori în rândul copiilor preșcolari, valori etice și morale universale care definesc omul și comunitatea din care acesta face parte.
Componenetele programului sunt: managementul proiectului, activități destinate educării și formării copiilor, informării și formării indirecte a părinților, activități de formare continuă și de dezvoltare profesională destinate cadrelor didactice din educația timpurie.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.