•Aproximativ 800.000 de români suferă în prezent de diabet zaharat, dintre care 115.000 sunt insulino-dependenţi .
•Anul 2013 marchează 10 ani de tratament cu insulină glargin în România.
Constanta – 11 aprilie 2013 – Diabetul zaharat este a 5-a cauză de deces la nivel mondial, reducând în medie speranţa de viaţă a persoanelor afectate cu 10%, comparativ cu persoanele sănătoase. Principala problemă a persoanelor cu diabet zaharat este controlul glicemic, studiile observaţionale arătând că doar o parte dintre pacienţi reuşesc să atingă ţintele HbA1c impuse de cei care îi tratează, adică HbA1c < 7%. Se ştie însă că fiecare reducere cu 1 punct procentual a HbA1c scade riscul de complicaţii macro şi microvasculare , ce cresc riscul de deces al pacientului.
În România, peste 800.000 de persoane suferă de diabet zaharat, estimându-se că până în 2030 numărul acestora va reprezenta aproape 11,1% din populaţie. Aproximativ 115.000 de pacienţi au inclusă în schema de tratament insulinoterapia.
„Obiectivul oricărui diabetolog este asigurarea unui management eficient al diabetului printr-un tratament uşor, pe care pacientul să-l poată respecta, evitând astfel posibilele complicaţii. De multe ori pacientul devine propriul duşman, deoarece amână pe cât posibil trecerea la insulinoterapie, amânare ce afectează starea sa de sănătate. Din fericire, astăzi avem la dispoziţie un tratament care de 10 ani schimbă istoria insulinoterapiei în România. Este vorba de insulina glargin, cea mai studiată insulină din lume. Peste 80.000 de pacienţi au fost incluşi în studiile clinice cu insulină glargin, desfăşurate în toată lumea. Cel mai recent este studiul ORIGIN, la care a participat şi România. Din punct de vedere al numărului de pacienţi incluşi în acest studiu (846 de pacienţi), România s-a situat pe locul 1 în Europa şi pe locul 3 la nivel mondial. Studiul a demonstrat siguranţa cardiovasculară, oncologică şi diabetologică şi efectul neutru asupra riscului de cancer ale insulinei glargin”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte Onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi membru de onoare al Academiei Române.
Peste 7 milioane de persoane cu diabet zaharat din 120 de ţări se tratează astăzi cu insulina glargin, fiind cea mai prescrisă şi studiată insulină din lume . Insulina glargin asigură controlul glicemic pe parcursul întregii zile, printr-o singură administrare la 24 de ore, având risc scăzut de hipoglicemie. În România, insulina glargin aniversează anul acesta 10 ani de la lansare.
„Insulina glargin a adus în primul rând facilitate în controlul glicemic, oferind pacienţilor o mai bună calitate a vieţii. Administrarea uşoară printr-un anumit dispozitiv, o dată pe zi, a condus la creşterea aderenţei la tratament a persoanelor insulinodependente. În al doilea rând, a contribuit la diminuarea hipoglicemiilor la pacienţi, în special a celor nocturne care erau adevărate coşmaruri pentru pacienţi şi familiile acestora. Avantajul terapeutic şi cel farmacoeconomic, alături de siguranţa dovedită în toţi aceşti ani, face din descoperirea insulinei glargin un moment istoric în diabetul zaharat. În plus, aceasta a permis susţinerea şi dezvoltarea conceptului de „insulinizare bazală”, precum şi intensificarea prin strategia bazal-plus şi apoi bazal-bolus”, a completat Prof. Dr. Nicolae Hâncu.
Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale de Diabet, numărul pacienţilor cu diabet din toată lumea este de 371 de milioane . La fiecare 5 secunde o persoană este diagnosticată cu diabet şi la fiecare 10 secunde o alta moare din cauza acestei afecţiuni.
„Sanofi este o companie implicată în dezvoltarea insulinei încă din 1923. Producţia de insulină glargin furnizată de platforma din Frankfurt asigură tratamentul a milioane de persoane cu diabet din întreaga lume. Cei 10 ani de tratament cu insulină glargin în România vor fi continuaţi prin aceeaşi implicare în proiecte de educaţie în managementul diabetului, ca de exemplu programul Facultatea de Excelenţă în Insulinoterapie lansat anul trecut, ca şi în dezvoltarea unor soluţii inovatoare care să asigure un management comprehensiv al diabetului, tip 360°”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi România.
Despre Divizia de Diabet Sanofi
Sanofi încearcă să ajute persoanele diagnosticate cu diabet în managementul acestuia prin furnizarea de soluţii personalizate, inovatoare şi integrate. Fiind atentă la nevoile pacienţilor, compania dezvoltă parteneriate pentru a le putea oferi terapii, servicii şi dispozitive. Sanofi comercializează atât medicamente orale, cât şi injectabile pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 şi tip 2 .
Despre Sanofi
Sanofi, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi deţine atuuri importante în domeniul sănătăţii şi se bazează pe 7 platforme de creştere: soluţii pentru diabet, vaccinuri de uz uman, produse inovatoare, boli rare, produse fără prescripţie medicală, pieţe emergente şi sănătatea animalelor. Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.