Astazi la sediul Ceronav din Constanta a avut loc o conferinta sustinuta de noul director, domnul Ovidiu Sorin Cupsa. Cu aceasta ocazia domnia sa a facut cunoscuta noua echipa manageriala, a prezentat activitatea institutiei si strategiile manageriale de dezvoltare a CERONAV.
Noua echipa manageriala este compusa din:
La departamentul Invatamant – Director de studii comandant Mihai Andrei;
Director de dezvoltare – Ciprian Placinta
Director Economic – Claudia Gheorghe
Director comercial – Dan Pisica
Echipa veche a ramasa in institutie si ocupa functii de sefi de departamente. Fostul sef de la Invatamant este plecat pe mare in voiaj, lucru pe care nu-l putea face pana acum, a precizat domnul Cupsa.
Strategii manageriale:
1. Reorganizarea administrativa a CERONAV:
– Transformarea in centru international de training
– Transformarea in Companie Nationala
– Politica flexibila de angajare si salarizare a personalului
– Flexibilitate in ceea ce priveste preturile cursurilor
2. Strategie de comunicare si cresterea competivitatii
– Cresterea prestigiuliu prin activitati de imagine
– Dezvoltarea relatiilor cu grupurile tinta: asociatii internationale in domeniu, institutii si autoritati de profil, companii de crewing, companii de shipping, furnizori de servicii si forta de munca in domeniul naval
– Implicarea centrului in proiecte ale comunitatii locale
– Traducere continut website
3. Dezvoltarea competentelor proprii
– Imbunatatirea programelor si adaptarea lor la cerintele internationale, in special pentru cursurile specifice si optionale
– Flexibilitate in organizarea unor programe de formare la cerere
– „Formare la domiciliu” (la bordul navei)
– Dezvoltarea de platforme elearning
– Cererea unui program de formare postuniversitara de scurta durata conform cerintelor
STCW de promovare la brevetul managerial
– Traducerea programelor analitice si cresterea competentelor personalului didactic pentru predare in limba engleza
– Cererea unei edituri proprii pentru realizarea in-house a suporturilor de surs
– Crearea unei sali multimedia si a unei biblioteci virtuale
4. Eliminarea punctelor slabe identificate
– Rezolvarea situatiei juridice patrimoniale
– Ameliorarea mediului de lucru pentru angajati: cresterea salariilor, ocuparea posturilor vacante, crearea unor zone de luat masa, recreere si agrement, dezvoltarea de facilitati pentru cursanti ( zone de luat masa, de cazare, transport local intre sedii, parcari,acces,indicatoare)
– Implementarea managementului integrat in intreaga institutie
– Arhivare electonica si circuitul documentelor
– Construirea unui sediu nou pentru formarea personalului fluvial la Galati
5. Realizarea unei strategii pe termen lung
– Studiu de fezabilitate privind identificarea directiilor strategice pe termen lung
– Realizarea unui Master Plan al institutiei
CERONAV SE PREGATESTE SA INSTRUIASCA MARINARI DIN TOATA LUMEA
Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV intentioneaza, în viitorul apropiat, sa atraga tot mai multi cursanti din afara granitelor tarii. Noua strategie de promovare a imaginii CERONAV are ca scop o mai buna pozitionare pe piata internationala si dobândirea renumelui de competitor redutabil.
„Am început sa ne gândim la modalitati prin care CERONAV sa patrunda mai bine pe pietele externe. Atât calitatea serviciilor oferite, cât si facilitatile de instruire de care dispunem ne permit intrarea în competitie pe piata globala. Un alt avantaj al CERONAV îl reprezinta preturile relativ mici în comparatie cu cele practicate de centrele similare din strainatate. CERONAV trebuie sa se deschida mai mult spre forta de munca din tarile învecinate precum Bulgaria, Moldova, Ucraina, Slovacia, fostele republici iugoslave, dar si mai departe în tarile africane precum Nigeria sau Senegal, care pot furniza un numar destul de mare de navigatori. Atragerea de cursanti straini este posibila prin dezvoltarea unei strategii de imagine la care am început deja sa lucram”, a declarat Directorul General al CERONAV, Ovidiu Cupsa.
Noua strategie vizeaza în principal identificarea scolilor de profil din strainatate si demararea unor colaborari în domeniul instruirii personalului maritim, aderarea la organizatii si asociatii internationale din domeniu care sa permita promovarea imaginii CERONAV în afara, participarea la expozitii internationale, prezentarea si diseminarea informatiilor despre CERONAV în cadrul conferintelor internationale, dar si anunturi publicitare în revistele de specialitate.
Despre CERONAV
1975 – Se infiinteaza ca Institutie Publica, conform Ordinului Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor nr. 1096 si 1058, sub denumirea de Centru de Perfectionare al Lucratorilor din Marina Civila (CPLMC), cu scopul de a acoperi cerintele de pregatire si perfectionare pentru personalul din domeniul navigatiei maritime
1983 – Conform Ordinului nr.491 isi schimba denumirea in Centru de Instruire si Perfectionare a Lucratorilor din Marina Civila (CIPLMC) avand in subordine Filiala de Formare si Perfectionare a Personalului Navigant Fluvial Galati.
1990 – Preia in subordine Centrul de Calificare a Personalului din Marina Civila.
1992- Devine Centrul de Perfectionare a Personalului din Marina Civila si Calificare Personal Exploatare Portuara (CPPMC).
2003 – Conform OG 33/2003 si HG nr.449/2003, fuzioneaza cu Centrul de Perfectionare a Personalului din Navigatia Fluviala Galati (CPPNF), care a fost infiintata ca institutie publica prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr.1033/190, devenind: CERONAV , extinzandu-si sfera de activitate prin cumularea instruirii personalului maritim si portuar cu cea a personalului fluvial.
In prezent, CERONAV, organizeaza anual aproximativ 2000 grupe de pregatire, perfectionare, specializare si calificare, de 80 de tipuri de specialitati, pentru un numar de aproximativ 32.000 cursanti.
Nivelul de pregatire al participantilor la programele de instruire se face conform standardelor internationale in materie, peste 90 % din personalul pregatit in cadrul CERONAV, fiind angajat de catre companiile de navigatie din strainatate.
Institutia dispune de o baza de instruire si antrenament situata pe malul lacului Siutghiol si o dotare materiala de simulare de ultima generatie, ce cuprinde simulatoare de navigatie, comunicatii, masini navale si manipulare marfuri in nave cisterna .
Calitatea deosebita a serviciilor de instruire oferite de CERONAV este confirmata si prin afilierea la urmatoarele organizatii si asociatii internationale:
International Association for Safety and Survival Training
International Association of Ports and Harbours
International Maritime Lecturers’ Association
BIMCO
Intelligent Transport Systems
Romanian Intermodal Association
Nautical Institute
EDINNA – Education in Inland Navigation – Asociatie a institutiilor de educatie si training din domeniul transportului pe ape interioare
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.