În cadrul acțiunilor Universității „Ovidius” din Constanța sub genericul Zilele Carierei, recent, a avut loc o întîlnire a studenților Facultății de Construcții cu cele mai importante și reprezentative companii din domeniul construcțiilor, execuție, exploatare și management. Acțiunea a fost organizată de conducerea facultății – decan prof.univ.dr.ing. Mihai Florea, prodecan s.l.dr.ig. Dragoș Vintilă și director de departament conf.univ.dr.ing. Anca Constantin și a reunit:
•CN ADMINISTRAȚIA PORTURILOR MARITIME SA CONSTANȚA, reprezentată de ing. Constantin Rodeanu, fost cadru didactic în cadrul facultății, și de ing. Laurențiu Teodoru, absolvent al facultății, care au prezentat activitatea companiei, direcțiile de dezvoltare ale acesteia, precum și interesul susținut al conducerii companiei ca absolvenții Facultății de Construcții să cunoască specificul domeniului portuar, mai ales din punct de vedere al construcțiilor hidrotehnice care vor avea nevoie permanent de lucrări de construcții, mentenanță, exploatare și astfel, de specialiști bine pregătiți pentru a prelua și dezvolta activitatea în cel mai mare port al României.
•AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE, FILIALA CONSTANȚA reprezentată de dr.ing. Gheorghe Iordache – Director UA Constanța Sud, vechi colaborator al Facultății de Construcții, care a prezentat activitatea agenției în Dobrogea, importanța deosebită și cuvenită care se dă în prezent lucrărilor de îmbunătățiri funciare care au rolul de a susține atât dezvoltarea agriculturii, cât și protecția terenurilor împotriva eroziunii și deșertificării, fenomene de mare risc în condițiile schimbărilor climatice.
•SC CELCO SA reprezentată de Anișoara Lupean, șef – laborator și de Octavian Dănilă – tehnolog – șef care au subliniat schimbările permanente din industria materialelor de construcții, precum și importanța ca absolvenții facultății să se aplece asupra cercetării pentru îmbunătățirea calității produselor de construcții și a tehnologiilor aplicate și să își dorească să își dezvolte cariera în aceste direcții.
•SC GRUP SERVICII PETROLIERE SA reprezentată de Dragoș Teodorescu – training center manager care a expus principiile selecției forței de muncă în domeniul de vârf pe care îl reprezintă activitatea companiei, faptul că un absolvent al anilor 2000 trebuie să fie mai ales foarte bine pregătit, cu aptitudini pentru lucrul în echipă indiferent de poziția pe care o ocupă la un moment dat în ierarhia unei organizații și să exprime tehnic și relațional în cadrul activității prin cunoașterea limbilor de circulație internațională.
•ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ DE APĂ DOBROGEA LITORAL reprezentată de ing. Hagi Stelică – Director tehnic Dezvoltare-Investiții, de asemenea absolvent al Facultății de Construcții, care a prezentat susținerea financiară pe care o au începând de anul acesta investițiile în construcții hidrotehnice și lucrări de protecție costieră; acestea vor absorbi în principal forța de muncă cu pregătire superioară la nivel de licență și masterat, tineri care vor să își desăvârșească formarea într-un mediu competitiv și relevant pentru industria construcțiilor.
•SC ABC VAL SRL reprezentată de director producție ing. Marius Glodeanu, care a susținut schimbarea abordării în piața construcțiilor, și anume faptul că în prezent se lucrează mai mult pe pachete de proiecte design and build, ceea ce solicită versatilitatea pregătirii inginerilor constructori, atât pentru proiectare și management de proiect, cât și pentru execuție. Directorul a precizat faptul că în compania ABC VAL sunt mulți absolvenți ai Facultății de Construcții din UOC care s-au integrat ușor, sunt foarte bine pregătiți și dornici să învețe permanent din experiența colegilor.
A fost prima întâlnire de acest gen organizată de Facultatea de Construcții. Studenții din toți anii de studii și-au exprimat punctele de vedere, au interacționat cu posibilii angajatori pentru definirea principalelor obiective ale carierelor personale. Se impune ca astfel de întâlniri să aibă un caracter permanent, pentru ca mediul universitar să își adapteze discursul academic în funcție de necesitățile exprimate ale industriei.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.