În 2016 Anul Nou chinezesc începe în China luni, 8 februarie, (duminică, 7 februarie, în America și Europa) și se termină în 27 ianuarie 2017. Calendarul este lunar și nu se sărbătorește mereu la aceeași dată. Evenimentul de început al anului se numește Sărbătoarea Primăverii, marcând sfârșitul iernii și venirea noului anotimp care înseamnă revenirea la lucrările câmpului. Durează 15 zile și ia sfârșit cu Sărbătoarea Luminilor, fiind cea mai importantă sărbătoare tradițională chinezească.
Anul Maimuței este un semn bun, care se adaugă focului, numele complet pentru 2016 fiind Anul Maimuței de Foc. Fiecare va parcurge diferit acest an, în funcție de propriul său semn chinezesc. Cine este maimuță poate avea un an excelent sau, dimpotrivă, poate însemna un moment foarte dificil.
Cu această ocazie, toată lumea poartă haine noi și se face curățenie mare în case. Ușile sunt împodobite cu panglici roșii cu diferite inscripții, iar femeile nu prididesc cu pregătirea unor mâncăruri specifice diferitelor regiuni. În nordul Chinei, de exemplu, unde se cultivă grâu, foarte folosit este ravioli. Cuvântul chinez pentru „ravioli” înseamnă „răsărit de soare”.
În cadrul celor 15 zile în care se sărbătorește venirea Anului Nou, primele două sunt dedicate familiilor maternă și paternă. Se evită cu grijă orice subiect supărător pentru a nu dezonora familia. Timp de o săptămână nu se merge la frizer sau la coafor și nu se poate mătura spre exteriorul casei. Simbolic, acest lucru înseamnă că trebuie păstrate în casă toate bunurile. Copiii primesc cadouri, constând în plicuri roșii cu bani. Cu cât sunt mai generoși, cu atât cei care oferă vor câștiga mai mulți bani în cursul anului.
Ornamentul specific al Anului Nou sunt lampioanele roșu aprins, pe care sunt inscripționate cu auriu cuvinte ca „Fu” (bogăție). Cu caractere aurite sunt inscripționate diferite cuvinte cu semnificație pozitivă, ca „fericire”, „liniște”, „familie”.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.