Universitatea „Ovidius” din Constanţa organizează admitere pentru anul universitar 2014 – 2015 în lunile iulie şi septembrie, astfel:
CALENDARUL ADMITERII LA STUDII DE LICENŢĂ 2014
– 14 – 22 iulie 2014: înscrieri pentru domeniile de studiu care au probe de concurs (scris, oral, probe practice);
– 14 – 25 iulie 2014: înscrieri pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare;
– 21 – 27 iulie 2014: susţinerea probelor de concurs;
– 1 – 10 septembrie 2014: înscrieri pentru domeniile de studiu care au probe de concurs (scris, oral, probe practice);
– 1 – 14 septembrie 2014: înscrieri pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare;
– 11 – 14 septembrie 2014: susţinerea probelor de concurs.
CALENDARUL ADMITERII LA STUDII DE MASTERAT 2014
– 14 – 25 iulie 2014: înscrieri pentru toate domeniile de studiu. Admiterea la studii universitare de masterat se încheie în septembrie (după cea de-a doua sesiune de înscrieri);
– 1 – 10 septembrie 2014: înscrieri pentru toate domeniile de studiu;
Cifrele de şcolarizare pentru admiterea 2014 (http://admitere.univ-ovidius.ro/docs/admitere-2014/macheta%20cifre%20licenta%202014.pdf şi http://admitere.univ-ovidius.ro/docs/admitere-2014/macheta%20cifre%20master%202014.pdf), precum şi întreaga oferta educaţională poate fi consultată pe admitere.univ-ovidius.ro
Universitatea „Ovidius” din Constanţa cuprinde facultăţile:
Facultatea de Medicină
Facultatea de Ştiințe Economice
Facultatea de Litere
Facultatea de Drept şi Ştiințe Administrative
Facultatea de Farmacie
Facultatea de Istorie şi Ştiințe Politice
Facultatea de Psihologie şi Ştiințele Educației
Facultatea de Educație fizică şi Sport
Facultatea de Teologie
Facultatea de Matematică şi Informatică
Facultatea de Medicină Dentară
Facultatea de Ştiințe Aplicate şi Inginerie
Facultatea de Arte
Facultatea de Ştiințe ale Naturii şi Ştiințe Agricole
Facultatea de Construcții
Facultatea de Inginerie mecanică, industrială şi maritimă.
În urma procesului de evaluare instituţională, prin decizia Biroului Executiv al Consiliului A.R.A.C.I.S., din data de 21.01.2010, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa a obţinut calificativul GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT. Conform evaluării MECTS din 2011, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa a fost încadrată în categoria „Universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică“. UOC a parcurs în anul 2012 etapele certificării EN ISO 9001:2008, realizat de TÜV Austria, primind certificatul pentru sistemul de management conform EN ISO 9001:2008. Totodată, Universitatea a fost evaluată de experţi ai Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA) ce au vizat analizarea capacităţii Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, ca instituţie de educaţie şi cercetare ştiinţifică, de a răspunde misiunii sale, prin infrastructura şi managementul său academic şi administrativ.
Baza materială pusă la dispoziția studenților, masteranzilor şi doctoranzilor este performantă, la standarde europene, iar special pentru studenții medicinişti practica se desfăşoară direct în spitalul municipal, în timp ce studenții de la profilurile tehnice se bucură de avantajele Portului Constanța şi a celor mai mari agenți economici din zonă.
UOC dispune de o parte dintre cămine cu vedere la mare, precum şi de o bază nautică dedicată tuturor sporturilor pe malul Laculului. Studenții sunt îndrumați prin Centrul de consiliere, cei capabili de performanță prin Centrul de Excelență, iar alături de cadre didactice participă la seminarii, manifestări ştiințifice naționale şi internaționale organizate cu frecvență la „Ovidius”.
Domeniile de cercetare ale UOC sunt variate: Medicină şi ştiinţele vieţii; Tehnologiile societăţii informaţionale (informatică şi matematică plicată); Mediu şi dezvoltare durabilă (chimia mediului, ecologie şi inginerie în construcţii); Energie (materiale, dispozitive şi sisteme energetice regenerabile şi nepoluante); Agricultură şi securitate alimentară (agricultură şi chimie alimentară); Materiale, procese şi produse inovative; Cercetări socio-economice şi umaniste; Creaţie artistică şi performanță sportivă. Din februarie 2014, UOC este beneficiara celui mai mare proiect național de cercetare – Centrul de cercetare-dezvoltare pentru studiul morfologic şi genetic în patologia malignă, cu o finanțare de 21,5 milioane lei din fonduri europene.
Universitatea „Ovidius” din Constanța are încheiate peste 400 de acorduri pentru derularea mobilităților şi diverse parteneriate care implică colaborari ştiințifice, schimburi de mobilități, visiting teachers, etc.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.