Departamentul de Teologie Practică, Specializarea Asistență Socială, din cadrul Facultăţii de Teologie „Sf. Apostol Andrei”, a organizat pe 15 aprilie 2016, dezbaterea cu tema „Probațiune, reabilitare și reintegrare socială”, în colaborare cu Facultatea de Drept și Științe Administrative și Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Coordonatorii activităţii au fost lect. univ. dr. Nina Stănescu, conf. univ .dr. Cristi Iftene, prof. univ. dr. Mihaela Rus şi conf. univ. dr. Daniela Căprioară.
La această dezbatare au participat pe lângă cadrele didactice și studenții din cadrul celor trei facultăți, invitați din partea Penitenciarului Poarta Albă, Constanța, și anume: Emilia Topală – comisar de penitenceniar, Paul Lungu – inspector asistent social, Ionuț Vaseliu – preot capelan, Fănel Micu – consilier în cadrul Serviciului de probațiune de pe lângă Tribunalul Constanța.
S-a discutat despre: utilitatea şi necesitatea unor programe de reabilitare şi reintegrare a foştilor deţinuţi, prin multiplele avantaje oferite atât pentru infractori, cât mai ales pentru societate, despre participarea la programe de reintegrare care să îi ajute în momentul liberării si care sunt cele mai utile programe de reintegrare. Care sunt obstacolele pe care trebuie să le depăşească deţinuţii după liberarea din penitenciar si ce fac alte state pentru a-i ajuta pe foştii deţinuţi în procesul de reabilitare sau în pregătirea pentru liberare?
Participanții la această masă rotundă au prezentat articole ce vor fi publicate în Analele Universității „Ovidius”.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.