Capitala internațională a educației se mută pentru o zi la Marea Neagră, odată cu desfășurarea celui mai important târg educațional din această toamnă – World Education Fair. Evenimentul are loc pe 27 septembrie la hotel Ibis din Constanța și va găzdui instituții de învățământ din toată lumea, care vor pregăti pentru tinerii constănțeni mii de programe de studii universitare, master, studii liceale sau tabere educaționale.
În cadrul evenimentelor World Education Fair, vor participa instituții de învățământ (școli, licee și universități) din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveția, Spania, SUA și Canada.
Ultra-specializarea – noua tendință educațională la nivel internațional. Femeile din ce în ce mai interesate de inginerie
“Cu această ediție am optat pentru un nou format de târg educațional, mai apropiat de nevoile tinerilor, și dintr-un motiv practic: numărul foarte mare de opțiuni și oferte educaționale internaționale, care înseamnă atât domenii generale, dar și ultra-specializări. Alte domenii de studiu care au o ascensiune extrem de rapidă la nivel internațional sunt cele din zona de tehnologie, inteligență artificială sau cele legate de analiza și abordarea fenomenului generic denumit big data. Studiile internaționale ale partenerilor noștri au mai relevat faptul că, în ultimii ani, femeile se simt din ce în ce mai atrase de domenii hard, percepute mai degrabă ca fiind în zona de interes masculină, cum ar fi ingineria sau științele exacte”, explică Ana Maria Papp.
Noi domenii de studiu academic: yachting, gastronomie, industria DJ și clubbing
În afară de specializările din zona tehnică sau științifică pentru care tinerii români au oportunități de angajare pretutindeni, universitățile au dezvoltat noi domenii de studiu, având în vedere că piața muncii solicită mediului academic specialiști cu background consistent de nișă. “În general, percepția pe care o avem față de studiile în străinătate, este că universitățile sunt interesate doar de tineri olimpici la matematică, chimie sau alte materii, care pot performa în zona tehnico-științifică. Însă este o abordare greșită pentru că, iată, mediul universitar oferă oportunități în domenii la care mulți nici nu se gândesc. Vorbim chiar de specializări care par ciudate cum ar fi operarea yachturilor, management în hipism, producția de vin, design floral și, poate cea mai cool specializare din lume, tehnica și business în domeniul DJ și clubbing”, mai precizează Ana Maria Papp.
Unde te angajezi, după terminarea facultății
Cel mai important factor în alegerea domeniului de studiu, pe lângă afinitatea personală și cunoștințele dobândite până acum, este conectarea domeniului și programului de studiu la piața muncii, astfel încât tinerii să își poată găsi un loc de muncă imediat după terminarea facultății.
Un alt factor important pe care tinerii trebuie să-l cunoască înainte de alegerea domeniului de studiu, este nivelul salarizării în sectorul de activitate pentru care se pregătește. Testele dezvoltate de COA includ și aceste date și un bun referențial în acest sens poate fi tot Marea Britanie. Spre exemplu, din punct de vedere al câștigului anual, cele mai bine cotate domenii după absolvire sunt stomatologia (35.000 lire pe an), inginerie chimică (32.000 lire), inginerie aero spațială sau civilă (28.000 lire).
Multe dintre familiile care apelează la serviciile IntegralEdu sunt în căutarea unui program sau liceu personalizat, care să pregătească elevul mai din timp, în direcția educațională și profesională dorită. Din fericire sunt multe programe educaționale ce permit contruirea unui orar conform profilului academic și personal al fiecărui elev. Două dintre cele mai populare sisteme de învățământ construite în această marieră sunt A-Levels și IB.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.