Max Emanuel Cencic, Maria Joao Pires, Pierre Laurent Aimard și Janine Jansen, câteva dintre cele mai importante nume dintre cele ale artiștilor invitați să concerteze în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” au acceptat să acorde autografe pe discurile lor, la standurile Editurii Humanitas din foayerele celor două săli principale de concert: Ateneul Român și Sala Mare a Palatului.
Una dintre vocile soliste din “Carmina Burana” de Carl Orff, lucrare interpretată în concertul de deschidere a festivalului, pe 30 august, la Sala Mare a Palatului, este contratenorul Max Emanuel Cencic, o vedetă a teatrului liric contemporan. După concert, Max Emanuel Cencic va acorda autografe la standul Editurii Humanitas de la Sala Palatului; printre discurile care-i poartă semnătura se regăsesc câteva dintre cele mai căutate titluri din muzica veche: albumele “5 contratenori” și “Rokoko”, operele “Siroe” de Hasse, “Alessandro” de Handel și “Catone in Utica” de Leonardo Vinci. Această din urmă operă va fi interpretată live pe scena Ateneului Român, în 6 septembrie, de la ora 22.30, cu Max Cencic în distribuție; într-una dintre pauzele concertului, Max Cencic va acorda de asemenea autografe la standul Editurii Humanitas de la Ateneul Român.
În 7 și 8 septembrie, Ateneul Român va găzdui de la ora 17.00 cele două concerte susținute de celebra pianistă Maria Joao Pires în compania Orchestrei de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen, dirijor Trevor Pinnock. În pauzele ambelor concerte, Maria Joao Pires va semna autografe pe discurile sale, printre ele, concerte și sonate de Mozart și Beethoven și lucrări de Chopin, pentru interpretarea cărora este renumită în întreaga lume.
În 12 septembrie, la Sala Mare a Palatului este programat de la ora 19.30 concertul susținut de Pierre Laurent Aimard, cel mai important pianist francez al momentului, care evolua alături de Orchestra Operei de Stat din Munchen, dirijor Constantin Caridis. După concert, Pierre Laurent Aimard va oferi autografe pe discurile sale, în majoritate dedicate muzicii Bach, Ravel și Debussy. Pierre Laurent Aimard este considerat unul dintre cei mai importanți interpreți ai muzicii lui Bach din timpurile noastre și, evident având în vedere naționalitatea sa, a muzicii franceze impresioniste.
În 19 septembrie, pe scena Sălii Mari a Palatului va apărea, pentru prima dată în România, super-vedeta olandeză, violonista Janine Jansen, una dintre cele mai căutate și apreciate violoniste ale momentului, la nivel mondial. Ea cântă la București în compania orchestre considerate de către o importantă revistă de specialitate drept cea mai bună din lume, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, dirijor Andris Nelsons. La finalul concertului, Janine Jansen oferă autografe la standul Editurii Humanitas, printre titlurile care pot fi achiziționate regăsindu-se acele discuri care au produse recorduri de vânzări la nivel internațional: “Anotimpurile” de Vivaldi, concerte de Bach, Beethoven, Ceaikovski, Mendelssohn și Prokofiev.
La standurile Editurii Humanitas de la Sala Mare a Palatului și Ateneul Român se găsesc discurile și altor nume importante, invitate în Festivalul Enescu: Zubin Mehta, Anne Sophie Mutter, Orchestra Filarmonicii din Berlin, David Garrett, Simon Rattle, Christian Thielemann, Orchestra Filarmonicii din Viena, Academy of Ancient Music, Yuja Wang, Andris Nelsons.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.