Sâmbăta, 21 iulie, va avea loc festivalul „Ziua Lacului Sfânta Ana”, eveniment autentic contemporan finanţat din fonduri europene care are ca obiectiv promovarea turismului românesc şi a culturii autohtone.
Evenimentul aduce în prim-plan posibilităţile actuale de agrement asociate lacului – întreceri cu barca, parcurgerea traseelor turistice, practicarea de scubadiving, concerte, scenă, lumini, sonorizare, foc de artificii, bătaie cu flori, precum şi interactivitate pentru copii şi adulţi pe apa lacului şi în jurul acestuia.
Festivalul „Ziua Lacului Sfânta Ana” se va deschide la ora 11:00, pe malul singurului lac de origine vulcanică din Europa Centrală şi de Est, înconjurat de vârfurile semeţe ale munţilor şi situat la hotarul dintre judeţele Harghita şi Covasna, la o altitudine de 946 m în masivul Ciomatu, la 28 km depărtare de Băile Tuşnad şi la 15 km de Băile Bálványos.
Turiştii care vizitează în acest week-end lacul Sfânta Ana vor fi prinşi în competiţii, pe care organizatorii le vor pregăti foarte atent, vor avea ocazia să descopere tradiţiile şi valorile locale, să se înfrupte din bucăţele tradiţionale, să se familiarizeze cu muzică şi dansul popular din zonă şi să descopere datinile străvechi şi legendele chiar de la oamenii locului.
Ritmurile de rock popular ale formaţiei Szekler Band vor răsuna pe malul lacului într-un spectacol vulcanic, promovând astfel cultura muzicală locală.
Lacul Sfânta Ana reprezintă pentru turişti una dintre modalităţile cele mai potrivite de a evada din rutina de zi cu zi şi de a se bucura de o gură de aer curat, natura virgină şi peisaje mirifice. În plus, lacul şi împrejurimile sale oferă numeroase soluţii pentru petrecerea timpului liber. Munţii ascund locuri fascinante, iar o plimbare călare este un bun prilej de cunoaştere, recreere, dar şi de tratament. O plimbare cu barca pe lac e sănătate curată, datorită faptului că zona este puternic ionizată negativ, iar oamenii locului spun că efectul de relaxare asupra sistemului nervos se simte imediat.
Organizatorul evenimentului este Asociaţia Eco-Hangu, iar proiectul este finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.